четвртак, 31. март 2011.

Turke više zanima aerodrom od "Jata"


Kompanija „Turkiš erlajnz” zainteresovana je da, uz kupovonu dela nacionalne avio-kompanije „Jat ervejz”, kupi i domaći aerodrom „Nikola Tesla”.
Ovakav predlog ponuđen je premijeru Mirku Cvetkoviću tokom njegove poslednje posete Turskoj, ali Vlada Srbije tu ponudu, kako „Blic” saznaje, i ne razmatra jer ne želi da proda jedno od retkih profitabilnih javnih preduzeća.
Turci zainteresovani za skoro sve aerodrome na Balkanu 
Turke, kako tvrde poznavaoci, mnogo više zanima aerodrom od JAT-a pa bi ovakav stav Vlade mogao da znači i njihovo odustajanje od pregovora o kupovini nacionalnog avioprevoznika. Oni su zainteresovani za srpski glavni aerodrom kako bi učvrstili svoju poziciju u regionu. Ponuda je stigla nakon što se srpski premijer sreo sa svojim turskim kolegom, pre dve nedelje. 
U kompaniji „Turkiš erlajnz” ne poriču da su otvoreni za različite vidove saradnje. 
Kako su za „Blic” rekli, u ovom trenutku nije doneta odluka direktora i Upravnog odbora u vezi sa strateškim partnerstvom s kompanijom „Jat ervejz”. 
- Naša korporacija je, međutim, otvorena za razmatranje svih raspoloživih mogućnosti kao dela naše vlastite strategije rasta - kaže za „Blic“ Ali Genc iz sektora za odnose s javnošću ove kompanije. 


(Blic

Нема коментара:

Постави коментар