субота, 5. март 2011.

Лети други Сукхој ПАК-ФА


04.03.2011.
Данас je одржан први лет другог прототипа авиона пете генерације (ПАК-ФА) у Комсомољску на Амуру. Авионом пилотирао истакнути тест пилот и Руске Федерације Сергеј Богдан. Авион је провео у ваздуху 44 минута и слетео на писту аеродрома фабрике. Лет је био успешан, у потпуности у складу са планом лета. Током лета тестирана је стабилност авиона као и оцењивање рада електронике.  Авион се показао добро у свим фазама планираног лета.


Први лет ПАК-ФА одржан 29. јануара 2010. у Комсомољску на Амуру. Сви одрађени тестови прототипа су завршени до краја марта 2010. Првог прототип је одрадио 36 летова, у складу са тестовима летног програма.
У односу на претходне ловце пете генерације, ПАК-ФА је карактеристичан по великом броју јединствених могућности, укључујући функције авиона за напад као и ловачког авиона. Авиона је опремљен новом авиоником која суштински интегрише функцију "електронског пилота" и са напредним фазама радара. То значајно смањује замор пилота, омогућивши му да се концентрише на извођење тактичке мисије. То значајно побољшава оперативну способност против мета у ваздуху и на копну у свим временским условима, дању и ноћу.

Нема коментара:

Постави коментар