петак, 18. март 2011.

Израелско ваздухопловство купује напредније авионе за тренирање пилота


"Елбит Системс" је објавио  данас потписивање споразума са Израелским оснивачем "Israel Aerospace Industries Ltd" за успостављање заједничке компаније и ограниченог партнерства за обављање потенцијалног пројекта набавке и одржавања као и стручног усавршавања авиона, и додатне услуге за израелско Министарство одбране.
Заједничко лице основано у оквиру споразума, биће једнако власништву (у зависности од потребних регулаторних одобрења), и да ће бити снабдевано Министарство одбране са производима и услугама које су неопходне за извршење пројекта.
Израелско ваздухопловство је оценило и неколико опција а тренутно разматра или Т-50, који предлаже заједнички Корејски "Korean Aerospace Industries" (KAI) и Локид Мартин или италијанском М-346 из "Alenia Aermacchi" који се нуде са напредном виртуелним  авиоником, омогућава тренерима да описују распоред кокпита и функционалност бораца попут Ф-16И Блок 50/52, Ф-15И и Ф-35.
Израелско ваздухопловство тренутно има Texan II Т-6, као напредни и посредни тренер, затим Ф-16А/Б koji се користи као најбољи и лидерски тренер авион за пилоте ловце.
Такође планира да на поље новог напредног тренера замени A-4T ´Ayit´ Skyhawks.

Нема коментара:

Постави коментар