недеља, 22. мај 2011.

Aeromiting i Nataša Bekvalac za decu sa Kosmeta

Pripadnici 204. vazduhoplovne brigade vojnog vazduhoplovstva danas su, na aerodromu u Batajnici, organizovali akciju "Otvoreni dan", usmerenu ka upoznavanju građana sa tim vidom Vojske Srbije.

Akciji, u okviru koje je priređen i polučasovni letački program, prisustvovala su i deca sa Kosova i Matohije koja borave kod svojih vršnjaka u Beogradu.
Letački program izveli su pripadnici te jedinice na letilicama kojima raspolažu - helikopterima i avionima, kao i dve kadetkinje Vojne akademije, od septembra budući piloti.


Za nekoliko hiljada okupljenih, među kojima je bilo najviše dece, priređen je i taktičko tehnički zbor naoružanja i vojne opreme, odnosno izložba letilica - aviona "mig 29", "mig 21", "galeb G-4", "orao", kao i helihoptera "gazela' i "Mi 8".
Osim u statičkom delu programa okupljeni su te letilice mogli da vide i u vazduhu uz stručno objašnjene predstavnike 204. vazduhoplovne brigade. Kapetan - nastavnik letenja Branko Popratnjak rekao je rekao da se deo letačkog programa odnosio i na angažovanje aviona u zaštiti helkoptera.



U okviru rograma, bili su izloženi i radari koje koristi vojno vazduhoplovsto i transportni avion "an -26", koji su takođe privukli veliku pažnju posetilaca.



Među okupljenima na aerodromu u Batajnici kraj Beograda bila je i pevačica Nataša Bekvalac, koja je zajedno sa mališanima sa Kosova i Metohije obišla izložene letilice.









Извор




Нема коментара:

Постави коментар