петак, 20. мај 2011.

Авион "цесна" принудно слетео, пилот и копилот у болници

19. мај 2011. | 16:35 → 16:51 | Извор: Танјуг

УЖИЦЕ - 
Авион "цесна" принудно је данас слетео на једну пољану близини Ужица, а пилот и копилот су лакше повређени, изјавио је портпарол ужичке полиције Драган Аћимовић.
Он је рекао Танјугу да су пилот и копилот пребачени у локалну болницу, прецизирајћи да су грађани пријавили полицији да је авион принудно слетео око 14.30 сати.
Аћимовић је навео да је та летелица принудно слетела у близини магистралног пута, на Злотушком пољу код Ужица.
Комисија Директората цивилног ваздухопловства кренула је ка Ужицу како би на месту принудног слетања авиона "цесна 206" покушала да утврди зашто је дошло до тога, изјавила је данас портпарол Директората Катарина Андрић Милосављевић.
 Она је рекла Танјугу да је авион у власништву фирме "СТС авијација" и да је приликом принудног слетања дошло до окретања летилице за 180 степени.
У Полицијској управи Ужице речено је Танјугу да авион полетео из Смедеревске Паланке и био је у функцији полагања мамаца намењених за спречавање беснила лисица.
Пре принудног слетења, како су рекли у ужичкој полицији, посада авиона обавестила је надлежну обласну контролу аеродрома Поникве о квару на летелици.

Нема коментара:

Постави коментар