понедељак, 2. мај 2011.

РААФ учествује у вежби Берсама Штит 2011


Ф/А-18Ф супер Хорнети аустралијског ваздухопловста ће се винути над небом Малезије, док ће морнаричке фрегате и подморнице класе Колинс патролирати Јужним кинеским морем у великој војној вежби која почиње данас.
У вежби Берсама ШТИТ 2011 (БС11) учествоваће шест Ф/А-18 супер Хорнета из 1. из ескадриле, АНЗАК класе фрегате ХМА Бродови Баларат и Парамата, а  подморнице класе Колинс
, ХМАС Дечаинеукс, придружиће се осталим ратним бродовима и борбеним авионима из Сингапура , Малезије, Новог Зеланда и Велике Британије.
Двонедењна вежба званично почиње данас, 2. маја а вежбе ботби одвијаће се на разним локацијама на мачезијском полуострву и у Јужнм кинеском мору. Супер Хорнети ће увежбавати  тактику борбе у ваздуху.
Војне вежбе као што су Берсама Штит 2011 су важне за ваздухопловно особље да би увежбали кључне вештине, радили као комбиноване снаге и изградње регионалних односа са учесницама вежбе. Вежба Берсама штит такође промовише заједничко разумевање процедура за ваздушне и поморске операције, заштити морске средине и управљање катастрофама. 



Нема коментара:

Постави коментар