петак, 15. април 2011.

Montenegroerlajnz izgubio 6 mil. €


Podgorica -- Crnogorski Montenegroerlajnz je prošlu godinu završio sa gubitkom od šest miliona evra i najavio otpuštanje 150 zaposlenih.
Zoran Đurišić, direktor ove avio kompanije je rekao da je Montenegroerlajnz uzeo kredit u iznosu od dva miliona evra kako bi kompaniju spasio od kolapsa, a da radnici već peti mesec primaju 20 odsto nižu platu.
Na loše poslovanje je, prema njegovim rečima, umnogome uticala visoka cena goriva koja je dostigla više od 51 odsto. 
Iako je kompanija završila prethodnu godinu sa oko šet miliona evra duga, četiri miliona evra, na ime troškova leta Podgorica – Beograd, biće otpisano. 
S obzorom na to da je gubitak crnogorskog avioprevoznika na liniji Podgorica – London oko dva miliona evra, posle najave dolaska niskotarifnog avioprevoznika Rajan era u Montenegroerlajnzu preispituju opravdanost linije za London, kao i otvaranje linija za Milano i Brisel. 
Ipak, direktor Montenegroerlajnza je najavio nabavku tri nova embrajera do 2014. godine, napominjući da ta kompanija već u floti ima tri aviona istog tipa. 
Kada je u pitanju inicijativa srpskog Jat ervejza o uvođenju zajedničkih linija i snižavanja cena karata, Zoran Đurišić kaže da je saradnja sa srpskim avio prevoznikom korektna, ali da bi mogla biti još bolja. 
U ovoj kompaniji se nadaju dobroj letnjoj sezoni jer je broj rezervacija za sada zadovoljavajući, te prema njihovim procenama Montenegroerlajnz će u Crnu Goru dovesti oko 250.000 turista iz Francuske, Rusije i Srbije.


Нема коментара:

Постави коментар