петак, 15. април 2011.

Kompanija “Virdžin Galaktik" traži pilote astronaute

B. Tasić | 12. 04. 2011. - 09:18h
Sa NASA-om koja rentira šatlove i Sovjetima koji prodaju mesta u Sojuz kapsuli za milione rubalja, postavlja se pitanje kako i da li su žustri američki piloti sposobni za let u daleki svemir. Jedini način da to saznaju jeste da odgovore na oglas koji je postavio Ričard Branson.

Američka kompanija, “Virdžin Galaktik”, koja je počela da razvija milijarderski kosmo turizam, otvorila je konkurs za “pilote astronaute” koji bi trebalo da počnu da rade u junu mesecu ove godine.

Ova kompanija još uvek izvodi probne letove, svojih Burt Rutan, specijalno dizajniranih brodova za let u svemir. Ipak, oni očekuju da će prvi turistički let u svemir biti lansiran za oko dve godine i to iz svemirske luke u Novom Meksiku, odakle će ovakvi letovi saobraćati svaki dan po ceni od 200.000 dolara.
 
“Virgin Galaktik”, zahteva da piloti astronauti imaju minimum 3.000 časova leta radnog iskustva u različitim avionima, kao i da pomognu u postavljanju pravila za buduće regrute. Iako ne zvuči komplikovano, postoji još samo jedna mala caka. Prethodno iskustvo letenja u svemir je velika prednost.

Нема коментара:

Постави коментар