четвртак, 21. април 2011.

Бугарска купује борбене авионе

Куповина осам борбених авиона који ће штити ваздушни простор у оквиру интегрисаног система Алијансе за анти-ракетну одбрану, коштаће Бугарску око милијарду и по долара.
Бугарска планира да потроши око милијарду и по долара на куповину и одржавање војне опреме до 2020. године, изјавио је министар одбране Анио Ангелова.
Бугарска, која је и чланица НАТО-а и Европске уније, планира да купи борбене авионе, тако да могу да обезбеде свој ваздушни простор у оквиру интегрисаног система Алијансе за анти-ракетну одбрану.
Министарство је већ послало писмо Сједињеним Америчким Државама, Француској, Немачкој и Шведској, да планира да обнови своју флоту са осам нових авиона, преноси Ројтерс.
Следеће недеље челници Министарства одбране састаће се са представницима Европске уније и америчке владе, а очекује се и одговор Француске, рекао Ангелов.
Министарство одбране и бугарска влада планирају да издвоје један и по одсто бруто домаћег производа како би финансирали програм који предвића модернизацију борбених авиона Миг-29.
 Извор

Нема коментара:

Постави коментар