понедељак, 25. април 2011.

Прве фотографије из подводне гробнице "Ер Франсовог" авиона

Д. Милојковић | 05. 04. 2011. - 08:53 х Фото: АП, Ројтерс
Готово две године након удеса Ер-Франсовог авиона од 1. јуна 2009, у коме је погинуло свих 228 путника и чланова посаде, роботи-рониоци су на дубини од 4.000 метара пронашли највећи део олупине са телима погинулих и преостале делове уништеног авиона.
На првим фотографијама са морског дна добро се уочавају већи делови олупине, а мини-подморница типа "Ремус" са даљинским управљањем успела је да фотографише и део путничке кабине.
Француска министарка саобраћаја Натали Костјушко-Мориза тврди да тела путника која су у њој пронађена и снимљена још увек могу да се идентификују и да ће извлачење олупине, заједно са телима погинулих, почети најкасније кроз месец дана.
Садашња акција потраге, коју спроводи брод "Алусија", опремљен са три подводна робота, четврта је по реду. Црна кутија авиона још увек није пронађена, тако да узрок несреће и даље није недвосмислено утврђен, али истражитељи се надају да се можда налази негде у остацима олупине и да ће најновије откриће омогућити да се коначно схвати шта је до ове ужасне трагедије довело. 




Нема коментара:

Постави коментар