уторак, 26. април 2011.

Ускоро могући директни летови за САД и Канаду

 Извор: Бета, Танјуг

БЕОГРАД - 
Ваздухопловне власти Србије раде на билатералним уговорима који ће омогућити успостављање директних летова до Аустралије, САД и Канаде, изјавио је државни секретар у Министарству за инфраструктуру Србије Миодраг Миљковић.
На конференцији за новинаре нискотарифне авиокомпаније Визер (Wizz Air), он је рекао да је у плану почетак преговора о сличним уговорима са Индијом, Кином и Бразилом.
Миљковић је још рекао да се очекује да међународни авиосаобраћај, поред Београда и Ниша, почне да се обавља и из Краљева, као и да је Мастер планом за авиосаобраћај предвиђен регионални саобраћај са београдског аеродрома у Батајници, из Ужица и Бора.
Нови директни летови из Београда
Водећа нискотарифна авиокомпанија у Централној и Источној Европи "Виз ер" отворила је данас још пет директних летова из Београда за Брисел, Стокхолм, Гетеборг, Мемингем у Немачкој и Ајндховен у Холандији и најавила отварање оперативног центра у Србији.
Мађарски "Виз ер" ће увести у своју флоту нови авион "Ербас А320" за пет новоотворених линија и на београдском аеродрому "Никола Тесла" ће први пут сваког дана бити стационирани један авион стране авиокомпаније ради превоза путника.
Мађарска авиокомпанија ће од данас летети из Београда за Брисел два пута недељно, Штокхолм од 1. априла три пута недељно, Мемингем од 2. априла два пута недељно и за Гетеборг и Ајндховен од 3. априла два пута недељно.
Најнижа цена карте у једном правцу 2.465 динара
Тај авиопревозник ће имати сада укупно девет линија из Београда, са најнижом ценом карте у једном правцу за Лондон од 2.465 динара са свим таксама, изјавио је на конференцији за новинаре у Београду извршни директор "Виз ера" Јозеф Варади истичући да је то за скоро петину ниже од карте "Јат ервејза" за ту дестинацију.
"Виз ер" већ обавља летова до Лондона, Дортмунда, Рима и Малмеа.

Нема коментара:

Постави коментар