понедељак, 15. август 2011.

Srbiji tri medalje u Češkoj

01.08.2011.
Srebrna i bronzana medalja u ženskoj konkurenciji, srebro u ekipnoj i četvrto mesto u muškoj konkurenciji – skor je naših takmičara sa Svetskog prvenstva u preciznom sletanju paraglajderom u mestu Kuncice u Češkoj.



Milica Marinković osvojila je srebro, a Milica Bićanin bronzano odličje u pojedinačnoj konkurenciji od 25 takmičarki. Pavle Marinković našao se na četvrtom mestu među ukupno 84 takmičara.
Ekipno, reprezentacija Srbije, koju čine pored pomenutog tria čine jošGoran ĐurkovićJovan NovakDragan Popov i Darko Pantić, osvojila je drugo mesto među 15 selekcija, odmah iza Slovenije.
Trener reprezentativaca bio je Vojislav Ivanović, a njegov zamenik Vlada Janković.
 Svi su pokazali veliki sportski duh i ekipno je sve funkcionisalo kako treba, pa su i medalje osvojene – izneo je utiske Đurković.
Darko Pantić istakao je izuzetno jaku konkurenciju:
– Bila je žestoka borba do kraja. Vreme nas nije služilo jer je bilo maglovito, uz kišu i jaku termiku. Ali uspeli smo, uz odličnu timsku atmosferu, da izvedemo četiri kompletne serije i time osvojimo ekipno drugo mesto, iza Slovenije a ispred Kine na trećem mestu. Možda bismo se, da je bilo više serija, našli i na prvom mestu.

Нема коментара:

Постави коментар