недеља, 21. август 2011.

KEMTREJLS PONOVO NAPADA

Nedelja, 21. Avgust, 2011.Autor: Ekipa Kurira

Redakciji Kurira javili se brojni građani koji tvrde da su bili svedoci ispuštanja otrova iz aviona

BEOGRAD - Bauk kemtrejlsa ponovo nad Srbijom!
Tek što se „slegla prašina“ zbog paučinaste materije koja je nedavno prekrila pojedine delove zemlje, građani Srbije ponovo su primetili mnogo aviona na nebu za koje su „sto posto sigurni“ da ih zaprašuju raznim genetski modifikovanim organizmima, bakterijama, virusima, štetnom hemikalijama i drugim supstancama koji se nalaze u kemtrejlsu.

- Stvarno ne znam kada će naši nadležni da reaguju! Živim u delu Beograda iznad kojeg je koridor kretanja aviona. Sto puta sam gledao u avionske tragove na nebu. Postoji velika verovatnoća da ispuštaju nešto na nas. Ne mogu nijedan cvet da odgajim na terasi. Pokušao sam sa svim mogućim biljkama, ali bezuspešno. Posebno je grozno kad pada kiša. Nekoliko puta sam tada našao lepljive niti zakačene po biljkama - svedoči za Kurir Beograđanin Ivan M.

On, međutim, nije jedini. Našoj redakciji javili su se građani i iz drugih delova Srbije koji su primetili da se „na nebu nešto čudno dešava“.

- Područje južnog Banata pre nekoliko dana satima su nadletali razni avioni. Njihovi tragovi ukrštali su se na nebu i stvarali oblike ćiriličnog slova h i kvadrata. Redovan avionski saobraćaj nikad nije toliko frekventan iznad ovog dela zemlje. Tragovi su prekrili nebo, a izgledali su kao na fotografijama o kemtrejlsu - priča za Kurir Filip M. iz okoline Vršca.



Pilot: Nikad čuo!

Jedan od srpskih pilota koji je želeo da ostane anoniman kaže za Kurir da za pojavu kemtrejlsa nikada nije čuo. Kad smo mu objasnili o čemu je reč, zbunjeno je odgovorio:
- Iskreno, ne verujem u to. Tragovi aviona nastaju zbog kondenzacije gasova koje ispuštaju avionski motori. Oni, u zavisnosti od vazdušnog pritiska i gustine vazduha, mogu da se rasprše brzo, ali i da „stoje“ na nebu i po nekoliko sati - kazao je on.

Prvi smo otvorili istragu!
Predsednik Ekološkog pokreta Srbije Nikola Aleksić kaže da je Srbija prva zemlja koja je pokrenula zvaničnu istraga povodom zaprašivanja hemijskim sredstvima iz aviona.

- U ponedeljak ću Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu poslati rad u kom se nalaze brojni dokazi koje su nam dostavili građani iz cele Srbije. Na osnovu toga tužilac će odlučiti da li će pokrenuti postupak protiv N.N. lica koja zaprašuju, ali i protiv poznatog lica koje je to dozvolilo - objašnjava za Kurir Aleksić i dodaje da je u Grčkoj nedavno osnovan internacionalni pokret protiv hemijskog zaprašivanja.


Нема коментара:

Постави коментар