уторак, 16. август 2011.

Руски ловац Т-50 атракција салона ваздухопловства

16. август 2011. | 13:53 | Извор: Танјуг | Фото: Бета
МОСКВА - Десети међународни аерокосмички салон (МАКС) на којем учествује 800 компанија из 40 држава отворен је у месту Жуковски у Подмосковљу.

Посетиоци салона имају прилику да виде више од 200 цивилних и војних ваздухоплова међу којима су нови „Боингов” дримлајнер 787, "Ербасов” А380, као и најновији руско-украјински путнички авион Ан-158.
Главна домаћа атракција салона свакако је руски ловац пете генерације Сухој Т-50 који ће учествовати у летачком програму. Овај авион стелт технологије који је произведен у сарадњи Русије, Индије и Бразила први пут је полетео у јануару прошле године.
Увођење ловца Т-50 у руску војну авијацију планирано је после 2015. године, када би требало да замени моделе Миг-29 и Су-27, а многе појединости у вези са овом летелицом и даље су у домену војне тајне.

Салон неће проћи без аеромитинга, јер су најављени наступи три руске и једне летонске акробатске пилотске групе, као и прелети старих авиона из времена Другог светског рата.
Поздравну честитку учесницима и посетиоцима МАКС-а јутрос је упутио руски председник Дмитриј Медведев који је оценио да "програм манифестације промовише размену најбољих пракси, међународну сарадњу и пласман домаћих високих технологија на страна тржишта”.
Према проценама организатора ове изложбе, обим уговора који би могли да буду склопљени у Жуковском износи до 10 милијарди америчких долара.

Нема коментара:

Постави коментар