петак, 19. август 2011.

Паника због пчела у руском авиону

18. август 2011. | 18:35 | Извор: Танјуг
МОСКВА - 
Један аеродромски званичник који је успео да прошверцује кошницу у авион изазвао је панику међу путницима када су се усред лета пчеле разлетеле по авиону, преноси агенција Франс прес.
Кошница са пчелама била је сакривена у кутији у одељку за капуте у бизнис класи авиона на лету између Благовешченска, на крајњем истоку Русије, и Москве.
"Било је страшно. Путници су били у шоку", казао је Андреј Савостин, портпарол авиокомпаније "Јакутија ерлајнс".

"Посада се херојски понела. Стјуардесе су лепљивом траком облепиле гардеробер како би спречиле пчеле да из њега излећу", објаснио је он.
Инцидент, који се догодио крајем маја, објавио је на насловној страни лист "Росискаја газета", наводећи да ово није први пропуст на аеродрому Благовешченска.
Уношење инсеката у авион забрањено је руским ваздухопловним правилником, али је пчеле прошверцовао заменик директора аеродрома, Анатоли Смирнов, тако што је заобишао контролне пунтктове, пише лист.

Међу путницима авиона било је и неколико московских званичника који су путовали бизнис класом, баш као и пчеле.
На безбедносне пропусте на руским аеродромима указано је 2004. године после напада двојице бомбаша на московску ваздушну луку Домодедово.
У јуну је на истом аеродрому ухапшена жена која је успела да се укрца у авион без карте, личних докумената и било каквог пртљага.

Нема коментара:

Постави коментар