недеља, 19. јун 2011.

У Вислу се срушио авион током акробатског лета

Бета | 18.06.2011.  Фото: Фонет / Епа
ВАРШАВА, 18.јуна 2011.(Бета) - На популарном аеросола у Плоцк током акробатског лета један од најбољих пилота Пољске није успео да савлада тешку акробатску фигуру и његов авион се пред очима публике срушио у Вислу.

Спасиоци су после 20 минута успели да извуку из разбијеног авиона типа "Кристен игл" Марека Шуфу, иначе пилота боинга 767 у пољској авиокомпанији ЛОТ.
После 40 минута покушаја оживљавања хитна помоћ га је превезла у болницу.За сада нема информација у каквом је стању пошто је повређени дуго био у води.

Авион Марека суфе, који је вицешампион Пољске у акробатским летовима, срушио се предвече док је над реком изводио атрактивну комбинацију фигура на малој висини.
"Марек је како видим на филму летео исувише ниско. Недостајало му је за ту фигуру пет метара", казао је после несреће његов колега и пријатељ из акробатског тима Иренеуш Јешонек.
Гледаоцима ТВН24 Јешонек је објаснио да пилот има бољу процену над копном него над водом где се врло тешко прецизно одредјује висина.Организатори аерошоуа у Плоцк отказали су због несреће и данашњи.









Нема коментара:

Постави коментар