субота, 18. јун 2011.

Отказан лет из Чикага


Долазак пвог авиона америчке авиокомпаније "Свифт ер Ел-Ел-Це" из Чикага отказан је, а о новом термину биће саопштено накнадно. Авионска линија Београд-Чикаго биће успостављена поново после 19 година прекида.
Лет авиона америчке авиокомпаније "Свифт ер Ел-Ел-Це", која треба да успостави директне летове на линији Чикаго - Београд отказан је, саопштила је Управа града Београда. Авион је требало да слети у Београд у 16 часова, али није полетео из Чикага у 21 час по локалном времену, јер није обезбеђена потпуна документација, преноси Бета.
Због отказивања лета неће бити одржан ни дочек авиона на Аеродрому "Никола Тесла" коме је требало да присуствују представнци града Београда, Министарства за инфраструктуру и енергетику, Директората за цивилно ваздухопловство, америчке амбасаде у Београду.

После 19 година, директним летом из Чикага требало је да допутују први путници, са којима ће бити и представници града Чикага и чикашког међународног аеродрома "Рокфорд". 
О новом термину лета, како је најављено, биће издато накнадно саопштење, а директни летови на линији Чикаго - Београд обављаће се са слетањем у Загребу.
Америчка ваздухопловна компанија добила је дозволу за обављање чартер летова на линији Београд - Загреб - Чикаго и обрнуто, за период од 17. јуна до 29. децембра. Београд са Чикагом има потписан међународни споразум којим су та два града побратимљена.

Нема коментара:

Постави коментар