субота, 25. фебруар 2012.

Avion „Jata" kasnio pet sati

TEHNIČKI RAZLOZI - VEĆ TREĆI PROBLEM U KRATKOM PERIODU NA LINIJI ZA PARIZ
„Jatov" avion „boing 737" za Pariz poleteo je juče sa pet sati zakašnjenja, kako je obrazloženo, iz tehničkih razloga. Umesto u 9.15 put glavnog grada Francuske krenuo je tek u 13.55. Ovo je već treći put u kratkom razdoblju da „Jatovi" avioni imaju problema na ovoj liniji
U „Jatu" tvrde da je za sve kriva posebna rigorozna kontrola (SAFA) kojoj na pariskom aerodrom podležu strani vazduhoplovi stariji od 20 godina. PR nacionalne aviokompanije Vanja Savić za Press je izjavio da je let kasnio iz tehničkih razloga, koji nisu bili ozbiljne prirode.
- Avioni koji lete za Pariz podležu posebnom tretmanu i kontroli, što je bio slučaj i sa ovom letelicom. Putnici su uglavnom bili obavešteni da će avion kasniti i samo oni koje nismo uspeli da nađemo došli su ranije na aerodrom - tvrdi Savić.
Izvršni direktor „Jat tehnike" Vladimir Krunić potvrdio nam je da su svi avioni koji lete za Pariz podvrgnuti posebnoj tehničkoj kontroli.
- SAFA je vrlo rigorozna u kontroli starijih letelica. Mi koji održavamo „Jatovu" flotu ne možemo da dozvolimo da zbog beznačajnih tehničkih nedostataka, koji nemaju nikakvog uticaja na bezbednost saobraćaja, naša nacionalna kompanija dođe na crnu listu, odnosno da joj se zabrani sletanje na pariski aerodrom. Zbog toga pred svaki let dodatno kontrolišemo letelice, što je bio slučaj i ovog puta. Čim je nedostatak otklonjen, avion je poleteo - objašnjava Krunić.
S. Vukašinović

Нема коментара:

Постави коментар