петак, 23. септембар 2011.

Zbog krize Vladi nema novog aviona


Beograd -- Vlada do kraja ovog mandata neće pribaviti sredstva za nabavku novog aviona. Iako su iz budžeta izdvojene pare za letilicu, novac neće biti potrošen.
Ministri će tako nastaviti da koriste stare i kvarljive letilice sa višedecenijskim stažom ”falkon” i ”lir džet”.
Iako je i rebalansom budžeta odvojeno oko 3,3 milijarde dinara ili 30 miliona evra kreditne garancije za kupovinu letilice, od leteće prinove neće biti ništa.
"Zbog najave novog udara ekonomske krize od nabavke aviona u dogledno vreme neće biti ništa. Gotovo je izvesno da novac koji je predviđen za tu namenu u državnoj kasi neće biti potrošen", rečeno je u Vladi. 

Kako je posao sa kupovinom ”zamrznut”, vlada je odložila i formiranje ekspertskog tima koji je trebalo da napravi analizu da li treba kupiti polovan ili nov avion i kog tipa. 

Tokom ove godine, zbog dotrajalosti vladinih aviona bilo je nekoliko incidenata. Čak je i Mirko Cvetković sa saradnicima prinudno prizemljen u ”lir-džetu”, a zbog kvara na ”falkonu” problem je imao šef diplomatije Vuk Jeremić kada se vraćao iz Pariza. 

Posle tih kritičnih situacija, Avioslužba Vlade predložila je da država kupi novu letilicu, tipa ”falkon”, sa tri motora, jer je procenjeno da je to najekonomičnije i najpraktičnije rešenje koje bi zadovoljilo potrebe države. Predlog je i da se ”lir-džet” proda, a novac uloži u nabavku i održavanje nove letilice.

Нема коментара:

Постави коментар