среда, 16. фебруар 2011.

Ministar odbrane Republike Srbije posetio američki nosač aviona

06. februar 2011. | Milan Marić, izvor i foto: sajt Ministarstva odbrane RS

Ministar odbrane Dragan Šutanovac i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Miloje Miletić posetili su američki nosač aviona ''Enterprajz" (Enterprise).






Reč je o prvoj poseti najviše delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije nosaču aviona američke flote, na poziv ambasade SAD u Beogradu, a takve posete organizuju se za visoke političke i vojne zvaničnike prijateljskih zemalja.
U sastavu delegacije Ministarstva odbrane bio je i komandant Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane brigadni general Ranko Živak.

Pored naše delegacije, u jednodnevnoj poseti nosaču aviona boravila je i visoka delegacija Francuske.

Saradnja Srbije i SAD u oblasti odbrane najbolji je deo ukupnih bilateralnih odnosa, a najrazvijeni oblik ove saradnje je u okviru Programa državnog partnerstva sa Nacionalnom gardom Ohaja i međunarodnog programa vojnog obrazovanja, navedeno je na sajtu i istaknuto da se u toku ove godine očekuje zaključivanje više različitih sporazuma.

Američki nosač aviona "Enterprajz" prvi je nosač aviona na nuklearni pogon u svetu i predstavlja centralni element Udarne grupe nosača aviona 12, koja se nalazi u sastavu 6. flote Ratne mornarice SAD. 


Нема коментара:

Постави коментар