недеља, 27. новембар 2011.

Erbasov avion leteo bez šrafova

U javnost procurela vest da su 15. novembra aviomehaničari na bostonskom aerodromu otkrili da “erbas” kompanije “Er Frans” leteo danima bez čak tridesetak šrafova

AVIOMEHANIČARI na bostonskom aerodromu su se zaprepastili kada su primetili da na jednom “erbasu” kompanije “Er Frans” nedostaje čak tridesetak šrafova! Avion je odmah prikovan za pistu, u očekivanju detaljne provere i popravke. Istoga časa je pokrenuta i istraga.
Skandal se dogodio 15. novembra, i tek je u petak procurio u javnost. Dodatni problem predstavlja činjenica da je sporni avion samo pet dana pre utvrđivanja “falinke” bio na detaljnom remontu u - Kini. Bez šrafova je, očigledno, leteo nekoliko dana.
Propust je primećen na jednom delu oplate oko motora na desnom krilu, koji omogućuje bolju aerodinamičnost. Nedostajala je čak jedna trećina zakivaka!
U sedištu kompanije “Er Frans” su pokušali da smanje dramatičnost situacije, porukom da se ne radi o delu od suštinskog značaja. Prema predstavnicima kompanije, životi putnika nisu bili ugroženi. U Parizu su poručili i da je pomenuti avion već posle nekoliko sati ponovo poleteo.
Problemi s remontom u Kini su se pojavili lane, kada je otkriveno da je “Boing 747-400” kompanije “Er Frans” delimično prefarban potencijalno zapaljivim bojama. Avion je tako leteo tri nedelje.


Нема коментара:

Постави коментар