недеља, 23. децембар 2012.

Leteća palata od 390 miliona $!


Kada na kontu imate 26 milijardi dolara, “cesna” jednostavno nije opcija! Saudijski princ Alvalid bin Talal naručio je preuređeni avion “erbas A 380”, koji je već dobio naziv “leteća palata” zahvaljujući luksuznoj opremi.


Saudijski princ u floti već ima “boing 747” i “erbas 231”, kao i luksuznu jahtu koja bi mogla da se koristi za snimanje filmova o Džejmsu Bondu. “Leteća palata” će između ostalog imati koncertnu salu, tursko kupatilo, garažu za “rols-rojseve”, sobu za molitvu sa elektronski kontrolisanim pod koji se okreće ka Meki.
Saudijski princ Alvalid bin Talal (57) poznat je kao Voren Bafet sa Bliskog istoka zbog svoje reputacije prepredenog investitora. On je vlasnik i sedam odsto kompanije “News Corporation”, Ruperta Mardoka. Luksuzna “leteća tvrđava”, čija je vrednost 390 miliona dolara, princu će biti isporučena za novu godinu.

“Avion A 380 nije samo najluksuznija letelica koju smo preuredili već je to sada i kulturna vrednost koja oslikava status vlasnika”, saopšteno je iz kompanije “Design Q”, koja je radila preuređenje letelice.

Najveći putnički avion na svetu može da primi preko 800 putnika, ali to princu, koji je navikao na svilu i kafidu, ništa ne znači.

alo.rs

Нема коментара:

Постави коментар