петак, 22. април 2011.

Годишњица бомбардовања РТС-а

Ноћас се навршава 12 година од погибије наших колега. У НАТО бомбардовању зграде РТС-а, 23. априла 1999. године, у 2.06, погинуло је 16 радника наше куће.
У ноћи између петка и суботе, навршава се 12 година од погибије радника Радио-телевизије Србије. У НАТО бомбардовању зграде РТС-а, 23. априла 1999. године, у 2.06, погинуло је 16 радника.
У знак сећања на погинуле раднике, у Ташмајданском парку је подигнут споменик "Зашто?", којим породице и пријатељи страдалих указују да нема одговора на питање зашто су погинули њихови ближњи.
У бомбардовању РТС-а погинули су: Јелица Мунитлак, Ксенија Банковић, Дарко Стојменовски, Небојша Стојановић, Драгорад Драгојевић, Драган Тасић, Александар Делетић, Славиша Стевановић, Синиша Медић, Иван Стукало, Дејан Марковић, Милан Јоксимовић, Бранислав Јовановић, Милан Јанковић, Томислав Митровић и Слободан Јонтић.
Директор РТС-а у време бомбардовања, Драгољуб Милановић, осуђен је 2002. године на десет година затвора, јер није поштовао наређење Савезне владе, по којем је запослене и технику требало да измести из зграде у Абердаревој улици.
Ноћас ће се испред споменика "Зашто?" окупити породице, колеге и пријатељи и одати пошту погинулим радницима РТС-а.



Нема коментара:

Постави коментар