четвртак, 27. фебруар 2014.

SAD: "Azijana erlajnz" kažnjena sa 500.000 dolara

Američki zvaničnici zaduženi za transport kaznili su južnokorejski "Azijana erlajnz" sa 500.000 dolara, zbog propusta u pomoći članovima porodica poginulih i povređenih putnika iz aviona koji se srušio u San Francisku
Američki zvaničnici zaduženi za transport kaznili su danas južnokorejski "Azijana erlajnz" sa pola miliona dolara, zbog propusta u pomoći članovima porodica poginulih i povređenih putnika iz aviona koji se srušio lane na aerodromu u San Francisku.
Ovo je prva novčana kazna takve vrste, preneo je AP.
Regulatorno telo je navelo da nijedan avio prevoznik nije nikada prekršio američke propise kojima se zahteva brza i velikodušna pomoć voljenima žrtava saobraćajnih nesreća.
Troje ljudi je poginulo, a više desetina povređeno, u nesreći koja se desila 6. jula 2013. na aerodromu u San Francisku.
Zvaničnici su konstatovali da neki članovi porodica nisu bili kontaktirani dva dana nakon nesreće i da je bilo potrebno pet dana da se dođe do porodica 291 osobe, koliko je bilo ukupno u avionu, kao i da su južnokorejskom prevozniku nedostajali prevodioci i osoblje obučeno za reagovanje u nesrećama.
"Azijana" za sada nije komentarisala kaznu.\

Нема коментара:

Постави коментар