понедељак, 11. јун 2012.

Srpski vazduhoplovci na aeromitingu u Danskoj


Autor: 

Srpsko vojno vazduhoplovostvo predstavilo se u statičnom programu aeromitinga avionom "antonov 26" koji je privukao veliku pažnju posetilaca

BEOGRAD- Na međunarodnom aeromitingu u danskom gradu Alborg učestvovalo je i srpsko vojno vazduhoplovstvo, sa transportnim avionom "antonov 26", saopšteno je iz Vojske Srbije.
Aeromiting, koji je obuhvatao letački i statični deo je organizovan povodom obeležavanja veka danskog vojnog vazduhoplovstva, a okupio je letilice i padobrance iz armija širom sveta.
Srpsko vojno vazduhoplovostvo predstavilo se u statičnom programu aeromitinga avionom "antonov 26" koji je privukao veliku pažnju posetilaca.
U Alborg je doputovala i tročlana delegacija iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije predvođena pomoćnikom komandanta Vazduhoplovstva za operacije pukovnikom Željkom Bilićem.
On je rekao da je aeromiting u Danskoj bio jedinstvena prilika da se vidi način organizacije proslave stogodišnjice vojnog vazduhoplovstva, jubileja koji ove godine obeležava i srpsko vazduhoplovstvo.
Aeromiting okupio je do sada najveći broj učesnika koji su odazvali pozivu Danaske da zajedno obeleže 100 godina postojanja vojnog vazduhoplovstva.
U toj zemlji je prvi avion "Glenten" stigao u mornaricu 25. marta 1912. godine a 2. jula iste godine formiran je Vojni vazduhoplovni korpus, objavljeno je na internet stranici Vojske Srbije.
Srpsko vojno vazduhoplovstvo ove godine takođe slavi vek postojanja a centralni deo obeležavanja biće međunarodni aero miting zakazan za 1. i 2. septembar na Batajnici.


Нема коментара:

Постави коментар