уторак, 12. фебруар 2013.

Delegacija Srbije zbog kvara aviona zakasnila na pregovore o prodaji Jata



BEOGRAD, 9. februar, 2013, (Njuz) – Delegacija Srbija, koja treba da pregovara o prodaji nacionalnog avioprevoznika kompaniji Itihad iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, zakasnila je juče čak četiri sata na dogovoreni sastanak zbog kvara na Jatovom avionu koji je trebalo da ih preveze do UAE,saznaje Njuz iz izvora u Jatu.

Kvar se desio na „Boingu 737“ koji, kako saznajemo, nije mogao po poletanju da uvuče točkove, pa se avion nedugo posle poletanja vratio na aerodrom Nikola Tesla.
- Osim što nije bezbedno, bilo bi i loše za ugled naše delegacije i pregovaračku poziciju da se na aerodromu u UAE pojavimo sa točkovima koji nisu hteli da se uvuku u trup aviona. Odlučili smo da delegaciji dodelimo drugi avion, onaj sa linije Beograd-Moskva, a putnicima sa te lrelacije smo u znak izvinjenja zbog kašnjenja tokom leta umesto jedne šljive u čokoladi dali čak dve! – rekao je sagovornik Njuza iz Jata.
Na pitanje kako su potencijalni poslovni partneri protumačili četvorosatno kašnjenje, izvor iz Jata kaže da su iz loše okolnosti izvukli dobar zaključak, rekavši da če, kada preuzmu Jat, očigledno morati da kupe još aviona.
- Naša je procena da ovaj sićušni incident neće uticati na poslovni aranžman sa Itihadom. Greše se dešavaju i najboljima i naši poslovni partneri to razumeju – zaključio je sagovornik Njuza.
Nenad Milosavljević


Read more: http://www.njuz.net/delegacija-srbije-zbog-kvara-aviona-zakasnila-na-pregovore-o-prodaji-jata/#ixzz2KhgAkpET

Нема коментара:

Постави коментар