среда, 26. септембар 2012.

Срушио се војни авион у Новој Пазови


Војни авион "В-54 Ласта" срушио се у насељеном делу Нове Пазове. Пилоти се катапултирали. Један пилот је теже повређен и хеликоптером пребачен на ВМА. На земљи нема повређених. Министар одбране Александар Вучић наредио хитну истрагу.

11.30 - Министар одбране Александар Вучић наредио хитну истрагу.
Авион ваздухопловства и проивваздухопловне одбране Војске Србије типа "В-54 Ласта" срушио се око 10.15 часова у Новој Пазови, а оба пилота су се катапултурала, саопштило је Министарство одбране.
Један пилот је ван животне опасности, док је други у тешком стању превезен на ВМА.
Пилоти су били на редовној техничкој проби ваздухоплова.
Авион је пао у улицу Краља Петра у Новој Пазови и према првим информацијама нема повређених међу грађанима Нове Пазове.
Министар одбране Александар Вучић наредио је хитну истрагу.
Начелник Генералштаба генерал-потпуковник Љубиша Диковић и државни секретар Министарства одбране Александар Николић, по наређењу министра Вучића, посетиће повређеног пилота, саопштило је министарство.
Доктор Бранко Бурсаћ рекао је агенцији Бета да је екипа Хитне помоћи у Новој Пазови указала помоћ повређеном пилоту кога је касније преузела Војска.
Авион се срушио у насељеном делу Нове Пазове у улици Краља Петра. 
Очевидац Александар Ковачевић рекао је за Интернет портал РТС-а да је чуо експлозију и онда видео авион у пламену. Затим се упутио ка авиону и угледао непомичног пилота коме је убрзо помогла хитна помоћ.
Начелник Сектора МУП-а за ванредне ситуације Предраг Марић рекао јеТанјугу да је Сектор у 10.40 добио информацију о паду летелице.
Марић је навео да је на место несреће изашло 13 припадника ватрогасно спасилачких јединица са троје кола из Батајнице и Земуна.
РТС